Palete

V našem podjetju izdelujemo vse vrste nepovratnih lesenih palet, ki jih po želji tudi termično obdelamo po standardu ISPM – 15 in jih označimo z znakom IPPC- HT.

Lesene palete izdelujemo pretežno iz lesa, jelke, bora, po želji pa tudi iz drugih vrst lesa, vezanih plošč, MDF plošč ter OSB (LSB) plošč. Po želji so lahko palete tudi skoblane.

Širok izbor strojne opreme nam omogoča tudi izdelavo specialnih palet. Lesene palete velikih nosilnosti – 5 ton in več, se izdelujejo izključno po naročilu.

Palete sestavljamo z žičniki, vijaki ali po potrebi sponkami. Ker imamo tudi stiskalnice za les, so lahko specialne palete ali leseni zaboji tudi lepljeni.

Še nekaj koristnih informacij:

Teža palete je odvisna od nosilnosti in se začenja od 12 kg navzgor. Nepovratna paleta nosilnosti cca 2000 kg je težka  14 – 16 kg. Euro paleta je težka 22 – 25 kg.

Z uporabo nepovratnih palet se znižajo stroški transporta, saj je teža palet manjša, nabavna cena palet pa nižja od cen kartonskih, plastičnih ali euro palet.

Vrste lesenih palet, ki jih izdelujemo

  • palete standardnih dimenzij – npr.1200×800 mm,1114×960 mm, 1000x 1000 mm, 800×800 mm, 800×600 mm….
  • palete za izvoz v Ameriko : STRINGER paleta-2way in 4way, BLOCK paleta 4 -way.
  • palete za izvoz v Veliko Britanijo : UK STANDARD paleta1200x1000 mm
  • vse vrste palet izdelane na osnovi dimenzij, ki jih poda naročnik.

Prodajamo in odkupujemo tudi nove in rabljene svetle in temne EURO – EPAL palete.

Cene euro palet se določijo glede na kakovost palet in količino. Poškodovane in uničene palete pa našim strankam brezplačno odvažamo.

Prodajamo in proizvajamo tudi sestavljive okvirje za euro palete, ki jim dodamo pokrov. Pri takem načinu lahko sestavite zaboj poljubne višine, hkrati pa vam zasede malo prostora v skladišču.

Toplotna obdelava - standard ISPM 15

Za ves leseni pakirni material in tudi za palete velja, da morajo v mednarodnem prometu z Evropsko unijo, izpolnjevati tehnične zahteve v skladu s standardom ISPM 15.

Eden izmed načinov posebne dodelave lesa v skladu s standardom ISPM-15 je tudi toplotna obdelava – HT. Toplotna obdelava lesa je postopek segrevanja lesa v toplotni komori po postopku z mednarodno oznako HT, ki zagotavlja, da se je les segrel po svojem celotnem preseku, vključno s sredico lesa, na najmanj 56 0C za najmanj 30 minut. 

Lesene palete pri nas izdelamo iz lesa, ki smo ga predhodno toplotno obdelali. Palete označimo z žigom, ki vsebuje vsebovati poleg IPPC oznake še oznako države – SI, številko našega obrata in oznako HT.

Za toplotno obdelane palete vam izdamo  certifikat  o opravljeni termični obdelavi  v angleškem jeziku, ki se priloži kot spremni dokument pri transportu.

V naši proizvodnji žigosamo termično obdelano embalažo z vročim žigom, z brizganjem ali  mokrim žigom.